ΕΛ| EN| DE

Παραλία Αγιοφάραγγο

Το Αγιοφάραγγο είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του Νομού Ηρακλείου που οπωσδήποτε αξίζει μια επίσκεψη: βρίσκεται στην έξοδο του ομώνυμου φαραγγιού, περιβάλλεται από ψηλά επιβλητικά βράχια, με ψιλό βότσαλο, άμμο και κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά.

Για να φτάσετε στην πανέμορφη αυτή παραλία, θα χρειαστεί να διασχίσετε το φαράγγι - μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε: Κάθετοι βράχοι, σπηλιές και το ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου (όπου υπάρχει και πηγάδι με πόσιμο νερό) - μερικές εκατοντάδες μέτρα πριν την παραλία.

Φυσικά στο Αγιοφάραγγο δεν υπάρχει καμία οργάνωση και θα πρέπει να κουβαλήσετε μαζί σας προμήθειες, ενώ στην παραλία υπάρχουν συνήθως και λίγοι ελεύθεροι κατασκηνωτές.

Πρόσβαση:

Το Αγιοφάραγγο βρίσκεται περίπου 80 χλμ νότια του Ηρακλείου.

Θα ακολουθήσετε την διαδρομή Ηράκλειο-Μοίρες-Σίβας-Μονή Οδηγήτριας. Μετά τις Μοίρες στρίβετε αριστερά για Σίβας και ακολουθείτε τις ταμπέλες για Μονή Οδηγήτριας.

Μόλις φτάσετε στο μοναστήρι θα δείτε τον χωματόδρομο που οδηγεί στο Αγιοφάραγγο. Ακολουθήστε τον για 6 περίπου χιλιόμετρα (σε ορισμένα σημεία χρειάζεται προσοχή).

Στο τέλος του χωματόδρομου υπάρχει χώρος για ν' αφήσετε το αυτοκίνητο. Από το σημείο εκείνο θα περπατήσετε (εύκολα) για 20-30 λεπτά μέσα στο φαράγγι για να καταλήξετε στην παραλία. Αξίζει ο κόπος.

Espa Banner