Αξιοθέατα

Το χωριό Σίβας απέχει 60χλ από το Ηράκλειο και βρίσκεται στη νότια Κρήτη.

ΤΟ ΒΑΘΥ

Η Παραλία Βαθύ βρίσκεται αρκετά νότια από τα Μάταλα και δυτικά από τους Καλούς Λιμένες, σε μια μοναδικής ομορφιάς περιοχή της νότιας Κρήτης στο βάθος ενός πολύ μικρού κόλπου, σε απόσταση περίπου 17 χλμ. από το παραδοσιακό χωριό Σίβας.

Η παραλία δεν είναι καθόλου οργανωμένη, ενοικιαζόμενα δωμάτια για διαμονή και ταβέρνες για φαγητό βρίσκει κανείς μόνο στο χωριό Σίβας ή και ακόμα πιο μακριά, προσφέρει όμως στους επισκέπτες της μια υπέροχη καταγάλανη θάλασσα και πάνω από όλα ηρεμία.

Στην παραλία Βαθύ μπορείς να φτάσεις με αυτοκίνητο (4χ4) ή μοτοσυκλέτα οφ ρόουντ δεδομένου ότι μετά τον Σίβα ο μοναδικός δρόμος είναι χωματόδρομος και πολύ δύσκολος. Στο δρόμο προς την παραλία μπορείτε να επισκεφτείτε την Ιερά Μονή της Οδηγήτριας που συναντάτε στο δρόμο σας.

ΤΟ ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟ

Το Αγιοφάραγγο βρίσκεται στα νότια παράλια του νομού Ηρακλείου. Το όνομα του οφείλετε στο ότι χρησιμοποιήθηκε από πολλούς ερημίτες που ασκήτευαν εκεί λόγω της απομόνωσης στις κατοικημένες περιοχές.
Καθόλου οργανωμένη παραλία με πανέμορφη και σχετικά ήσυχη θάλασσα, προσφέρει στους επισκέπτες της ησυχία και ηρεμία.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μπορέσεις να φτάσεις στο Αγιοφάραγγο, με αυτοκίνητο έως κάποιο σημείο (2 χλμ μετά το Μοναστήρι της Οδηγήτριας) και συνεχίζοντας με τα πόδια για περίπου 45 λεπτά, επίσης μπορείς να φτάσεις εκεί και με καΐκι από το λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, της Αγίας Γαλήνης ή το λιμανάκι των Καλών Λιμένων.

Η ΦΑΙΣΤΟΣ

Η Φαιστός, το δεύτερο μινωικό ανάκτορο στην Κρήτη δεσπόζει στη εύφορη πεδιάδα της Μεσσαράς, βρίσκεται στο νότιο-κεντρικό μέρος του νησιού περίπου 3 χλμ από το χωριό Σίβας.

Το μινωικό ανάκτορο της Φαιστού αντιστοιχεί σε ακμαία πόλη που, όχι τυχαία, αναπτύχθηκε στην έφορη πεδιάδα της Μεσαράς κατά τους προϊστορικούς χρόνους, δηλαδή από το 6.000 π.Χ. περίπου μέχρι και τον 1ο π.Χ. αιώνα, όπως επιβεβαιώνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Είχε κατοικηθεί από το 4000 π.χ. περίπου. Ένα ανάκτορο, που χρονολογείται από τη Μέση Εποχή του Χαλκού, ισοπεδώθηκε από σεισμό κατά την Ύστερη Εποχή του Χαλκού όπου ξαναχτίστηκε σχεδόν αμέσως

Θεωρείται από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Κρήτη, και δέχεται πολλές χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο.

ΤΑ ΜΑΤΑΛΑ

Τα Μάταλα έγιναν παγκοσμίως γνωστά τη δεκαετία του ’70, όταν οι χίπις κατέκλυσαν την περιοχή και κατοίκησαν στις φημισμένες σπηλιές. Πρόκειται για μια περιοχή με μοναδική και ιδιαίτερη ομορφιά, που βρίσκεται σε απόσταση 67 χλμ. νοτιοδυτικά του Ηρακλείου.

Κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια, μάλιστα λέγεται ότι οι σπηλιές αποτελούσαν κατοικίες προϊστορικών ανθρώπων. Στο εσωτερικό κάποιων σπηλιών βρέθηκαν τάφοι ρωμαϊκής εποχής. Στην αρχαιότητα τα Μάταλα μαζί με τον γειτονικό οικισμό Κομμό, αποτελούσαν το λιμάνι της Φαιστού. Οι αρχαιολογικές έρευνες έφεραν στο φως και αρχαία ναυάγια.

Σήμερα τα Μάταλα αποτελούν ένα από τα μέρη με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα του νομού Ηρακλείου. Στον γραφικό οικισμό λειτουργούν πολλές τουριστικές επιχειρήσεις κάθε είδους.

Ο ΚΟΜΜΟΣ

Η αμμουδερή παραλία Κομμός αποτελεί συνέχεια της παραλίας Καλαμάκι, στην ανοικτή θάλασσα του κόλπου της Μεσσαράς. Βρίσκεται 9 χλμ Νοτιοδυτικά από τις Μοίρες και σε απόσταση 2 χλμ από το μεσόγειο χωριό Πιτσίδια.

Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι οι φωλιές της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα που συναντά κανείς περπατώντας στην αμμουδιά που διακρίνονται από τα συρμάτινα προστατευτικά

Πρόκειται για οργανωμένη παραλία που βρίσκεται κοντά στις κωμοπόλεις της ενδοχώρας. Σε κοντινή απόσταση βρίσκει κανείς ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για διαμονή και ταβέρνες με φρέσκο ψάρι για φαγητό. Προσφέρει στους επισκέπτες της, εκτός από την θαυμάσια θάλασσα, και διευκολύνσεις για κολύμπι και ηλιοθεραπεία.

Επιλογή Γλώσσας
           

Το Μενού


Περιηγηθείτε στις γευστικές μας προτάσεις μέσα απο τον πλούσιο κατάλογο μας ...

διαβάστε περισσότερα

Αξιοθέατα


Δείτε μερικά απο τα πιο όμορφα αξιοθέατα της περιοχής που αξίζει να επισκεφτείτε...

διαβάστε περισσότερα

Friendly Links