Το χωριό Σίβας

Το χωριό Σίβας απέχει 60χλ από το Ηράκλειο και βρίσκεται στη νότια Κρήτη.

Όμορφο μικρό παραδοσιακό μεσόγειο χωριό, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από το υπουργείο Πολιτισμού με ωραία λιθόκτιστα σπίτια με πολλά σκαλισμένα οικόσημα και ωραίες καμαρωτές πόρτες, με παράδοση στις καλλιέργειες βιολογικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και μεγάλης φήμης, κυρίως ελιάς.

Γενέτειρα του πεζογράφου Θέμου Κορνάρου.

Βρίσκεται 60 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από το Ηράκλειο, λίγο έξω από τον δρόμο για τα Μάταλα και έχει περίπου 400 μόνιμους κατοίκους. Γενέτειρα του γνωστού πεζογράφου Θέμου Κορνάρου.

Το πρώτο που συναντά κάποιος μπαίνοντας στο χωριό είναι μια πολύ ωραία και χαρακτηριστική πηγή δίπλα ακριβώς στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (εορτάζει στις 17 Ιουλίου). Η βόλτα στα αξιοθέατα του χωριού πρέπει να ξεκινήσει από την πλατεία όπου δεσπόζει το παλιό κτίριο του Δημοτικού σχολείου που κτίστηκε στα 1864, με έναν ωραίο αρωματικό καφέ σε ένα παραδοσιακό καφενείο.

Δίπλα στο Δημοτικό σχολείο και κτισμένη την ίδια εποχή (1864) είναι η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, αφιερωμένη στη μνήμη της αποτομής της κεφαλής του Ιωάννη του Προδρόμου (Βάπτιση) που τιμάται στις 29 Αυγούστου. Ο ναός έχει ένα ωραίο ξυλόγλυπτο τέμπλο και θαυμάσιες εικόνες του γνωστού αγιογράφου Ιωάννη Σταθάκη.

Το χωριό έχει περίπου 400 κατοίκους.

Φωτογραφίες

Επιλογή Γλώσσας
           

Το Μενού


Περιηγηθείτε στις γευστικές μας προτάσεις μέσα απο τον πλούσιο κατάλογο μας ...

διαβάστε περισσότερα

Αξιοθέατα


Δείτε μερικά απο τα πιο όμορφα αξιοθέατα της περιοχής που αξίζει να επισκεφτείτε...

διαβάστε περισσότερα

Friendly Links